duminică, octombrie 12, 2008

Romania, te iubesc!

Ma uitam zilele trecute la un film oarecare, facut de americani, patriotic gen, si bineinteles ca-si laudau tara. unul dintre personaje isi preaslavea patria comparand-o cu o femeie. o sa indraznesc si eu sa-mi compar Romania cu diverse entitati(ca tot am maine test din baze de date).

Daca Romania ar fi o femeie, ar fi una grasa, scuipatoare de seminte, dar vai de capul meu ce zeama de burta ar face. bineinteles ca ar fi casnica si ar barfi cu vecinele, iar sotul ei...mai bine nu pomenesc.

Daca Romania ar fi o masina, ar fi bineinteles o Dacie 1310, cu un consum mare si viteza maxima mica, dar tunata. numai ca accesoriile ar fi de proasta calitate, eventual home made. si desi ar fi una din cele mai proaste masini din lume, proprietarul n-o s-o vanda niciodata. de ce? incercati voi sa faceti cu un bentley ce face romanu cu Dacia.

Daca Romania ar fi un adolescent, Romania ar fuma, ar bea si ar chiuli. Romania ar asculta manele la telefonul mobil si ar bea bere la 2L, bere asortata cu seminte. s-ar lua de fete pe strada, s-ar fute doar cu grase pitipoance si ar pune-o de-un copil mult prea devreme. Romania s-ar lua de emo pe strada si ar pierde noptile in fata blocului din Berceni stand la lumina felinarului. bineinteles ca Romania n-ar primi bani de buzunar asa ca ar fura sau ar face cheta.

Daca Romania ar fi un parfum, ar fi unul inconfundabil, poate chiar placut, dar nimeni nu l-ar cumpara din cauza strategiei proaste de marketing.

Daca Romania ar fi un televizor, ar fi un televizor alb negru care ar prinde doar posturi rusesti si bulgaresti.

Daca Romania ar fi o institutie de invatamant, ar fi o scoala profesionala. programa de la minister n-ar fi in niciun fel respectata, profesorii ar veni degeaba la scoala, cat despre infrastructura...aceasta ar fi aceeasi de pe vremea lui Cuza.

Daca Romania ar fi un orar, ar avea 15 ore pe saptamana si toate ar fi ore de chiul.

Daca Romania ar fi un telefon mobil, ar fi un ericsson 628. adica ar avea aceleasi functii ca ale unei caramizi, doar ca la asta poti sa si vorbesti 5 minute cat te tine bateria. asta daca ai semnal. dar macar as putea s-o folosesc ca arma alba.

Daca Romania ar fi o materie de scoala, ar fi chimie. should i say more?

Daca Romania ar fi un politist ar rezolva cele mai grele cazuri din lume. mah da' asa prost ar fi si un salariu asa mic ar avea.

Daca Romania ar fi o companie ar fi compania cu cel mai mare potential, dar ar fi subevaluata. angajatii ar fi alesi pe pile, iar directorii ar ingropa-o.

Daca Romania ar fi utilizator de Y!Messenger ar primi un mass tampit la fiecare 5 secunde. si n-ar avea pe nimeni pe lista de ignore. pentru ca si Romania ar da massurile mai departe.

Daca Romania ar fi un fluviu, ar fi cel mai lung din lume, cu cea mai frumoasa delta, trecand prin toate formele de relief, cu peisaje mirifice. dar ar fi plin de sticle de plastic si prezervative, iar pe malurile sale s-ar face din 20 in 20 de metri gratare.

Daca Romania ar fi un ziar ar avea ca angajati unii din cei mai buni jurnalisti din lume, dar aparea numai articole aberant de proaste pentru ca ar fi impuse de "ala care de banu' ".

Daca Romania ar fi o echipa de fotbal ar fi o divizionara C care daca ar avea un motiv si i s-ar oferi ocazia ar bate cea mai buna echipa din lume...oricand.

Daca Romania ar fi un profesor ar veni beat la scoala, ar face caterinca de directoare, elevele ar fi in limba dupa el, baietii ar iesi la bere dupa ore in compania lui si i-ar ajuta pe toti sa treaca bacul invatandu-i tehnici avansate de copiat.

Daca Romania ar fi un ceas de mana ar fi o autetinca copie a unui Rolex.

Daca Romania ar fi un japonez ar fi singurul japonez lenes.

Daca Romania ar fi o vacanta ar fi una in Cuba, castigata la o tombola. numai ca aceasta Cuba este o comuna din judetul mehedinti, iar transportul nu esti inclus. cazarea este la o pensiune de o petala de margareta.

Daca Romania ar fi o slujba ar fi una din cele mai importante din lume. ma refer evident la cea vidanjor.

Daca Romania ar fi un meci de fotbal ar fi derby-ul dintre real madrid si barcelona. numai ca ar fi cel mai plictisitor "El clasico" din istorie(fara goluri sau macar vreo ocazie).

Daca Romania ar fi un ocean ar fi cel mai mare si mai albastru din univers, dar ar fi caracterizat de tarmurile stancoase si lipsa vietii.

Daca Romania ar fi un fermier ar avea cea mai mare productie raportata la marimea terenului cultivat. si toate asta folosind plugul, calul si propriile maini. dar ar vinde productia asta pe nimic si s-ar imbata la birt si ar fi omorat cu tarnacopu de un consatean.

Daca Romania ar fi un aparat de la o sala de forta ar antrena un singur lucru: rabdarea.

Daca Romania ar fi pasta de dinti ar curata dintii, spatiul dintre dinti, obrajii, limba, esofagul si pe tine cu totul ca ar contine cianura.

Daca Romania ar fi un negru ar avea pula mica.

Daca Romania ar fi un bec ar lumina intunecat.

Daca Romania ar fi o figura geometrica ar fi un duodecagon: foarte complicat de realizat si n-ar folosi nimanui intreg la cap. dar asa dragutz arata...

Daca Romania ar fi un sampon ar elimina matreata. in schimb ar provoca aparitia paduchilor.

Daca Romania ar fi un calorifer ar da cea mai mare caldura...sufleteasca.

Daca Romania ar fi un suc ar fi produs din cele mai naturale ingrediente, fara pic de E-uri, dar n-ar putea stinge setea nimanui.

Daca Romania ar fi un cuplu ar fi unul de gay.

Daca Romania ar fi articol de vestimentatie ar fi o pereche de chiloti...ca sa acopere direct cacatul.

Daca Romania ar fi un cur ar avea par...mult par.

Daca Romania ar fi un blogger, Romania ar avea cele mai misto idei dar n-ar avea deloc talent, iar singurii sai vizitatori ar fi colegul de banca si un manelist plictisit din lista lui de mess.

Daca Romania ar fi Botzo, ar fi exact ca mine.

ar mai fi comparatii de facut, astea sunt primele care mi-au venit in minte, scrise fix in ordinea in care mi-au venit in minte(cu exceptia ultimelor doua). mi-ar placea sa-mi lasati comentarii cu astfel de comparatii sa vad cum o vedeti voi. asa cum am descris-o eu...o iubesc.

9 comentarii:

Cristina spunea...

nu te mai lua de romania! ea o tara frumoasa, dar e populata de prosti si cocalari in mare parte. ia-te de oamenii din romania si de prosti nu de ea

botzo spunea...

cam asta...vroiam sa zic si eu cristina...:-s

star3 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Star spunea...

GENIAL articol.....nu credeam ca o sa zic asta...dar...e:->.Bravo:)
ps.totusi cred k e "dodecagon" in loc de "duodecagon" si "need i say more" in loc de "should i say more":P

botzo spunea...

scris in graba si asa cum am simtit...acum vreun an aveam un read minder in loc de mind reader...deci totul e posibil la mine...mersi.

botzo spunea...

adica fara pic de corectura...

florideportocala spunea...

"mi-ar placea",nu "mi-ar place"[o sa te tin cu vb asta pana o sa-l inveti!]

Cristina spunea...

nu stiu dar eu vad romania si romanii ca 2 lucruri diferite. nu pot sa spun romania=romani:-??

brand new friend spunea...

tare. am sa-ti fur ideile geniale si am sa imi fac o frumoasa cariera in advertising.
talentatule.
in schimb, am sa-ti spun exact pe care.