joi, mai 29, 2008

Atestat

cei patru iepurasi( cel voios, cel vesel, cel antipatic si cel ochelarist), au primit marti o diploma din partea unei fundatii.

este vorba de o diploma din aceea primita in urma terminarii unor cursuri. de obicei nu prea au valoare atestatele de genul asta. numai ca de data asta are, cel putin pentru mine, pentru ca e vorba de Fundatia Europeana Titulescu. cursurile au fost tinute de Dna Prof. Univ. Dr. Georgeta Filitti si au fost niste adevarate lectii de istorie...ascunsa oarecum. aceasta doamna a avut darul de a ne prezenta diplomati de marca(caci despre asta a fost cursul, despre diplomatie) in timpul a 60-90 de min. adica doamna profesor a reusit sa ne rezume noua 20-30 de carti citite de dansa despre un anumit personaj intr-o ora si in acelasi timp sa ne tina si atenti.

scopul cursului era de a ne atrage spre meseria de diplomat. asa ca pe langa faptul ca am avut un lector foarte bun care sa ne atraga cu povestiri, am mai avut in sala un alt om, barbat de data aceasta, fost ambasador si ministru de razboi, Dl Tinca. Dansul a fost responsabil cu cateva glume si cu prezentarea vietii de ambasada.

Fundatia pe langa faptul ca a avut buna idee de a ne invita sa luam parte la aceste cursuri si de a invita acesti 2 buni specialisti, ne-a oferit si noua un inceput: 2 carti despre 2 diplomati, unul roman, altul strain, Nicolae Titulescu si Wilson. si pt ca am adus aminte de Titulescu, la una dintre prelegeri a fost prezent nepotul prin alianta al mentorului acestuia(prin mentor ma refer la Take Ionescu).

sunt momente de care nu multi au parte, si sunt oportunitati care au fost oferite unui numar restrans de elevi. e adevarat, la inceput au fost in jur de 70, la sfarsit au ramas in jur de 25. dar totusi asemenea actiuni ar trebui initiate de mai multe fundatii si pe mai multe teme si sa fie mult mai bine promovate. eu stiu ca Fundatia Titulescu si-a facut datoria si vestea buna e ca din toamna continuam in aceeasi formula aceste cursuri.




P.s.: ar fi bine totusi sa evitati sa va duceti la ultimul curs(inmanarea diplomelor) ca s-ar putea sa vi le inmaneze si voua dl Adrian Nastase....

2 comentarii:

Anonim spunea...

:|

Anonim spunea...

buey, se continua cursu' dupa vacanta pana la urma?

si, totusi, cum sa bagi aia cu iepurasii? :))