joi, august 30, 2007

manelisti...


stie toata lumea ce inseamna o manea in prezent. ritmuri orientale, basi pusi degeaba, lipsa de armonie, versuri care "ung la suflet"(nu de alta dar e bn sa auzi ca ai bani, gagici si nu stii limba romana) si multe alte caracteristici.
dar nu genul muzical vreau sa-l abordez acum...vreau sa vorbesc despre cei care asculta muzica asta(si nu ma refer ocazional). ii stiti, sunt aia imbracati cu blugi "Adi de vito", tricouri aurii/argintii si sepci asortate. bineinteles incaltamintea trebuie sa fie "nike"...dar dak nu ii permite buzunaru merge si "nice"/"adibas".
problema n-ar fi ca acest gen de oameni exista...dar ne invadeaza si viata. "muzica" aceasta era asociata in general cu rromii, numai ca de cativa ani incoace a prins si la ceilalti. asa ca saraca noastra Romania e in proces de rromanizare(nu romanizare ca acum 1900 de ani).
vedem mertzane din care rasuna aceste imbietoare sunete produse de "puradei vrajeala", dimineata ne trezim pe aceleasi ritmuri ce rasuna din sistemul audio de ultima generatie al vecinului manelist, iar in curand probabil vom auzi si in noile autobuze ale ratb-ului(k doar sunt mertzane).
ziceam mai devreme de rromi...stiti cu totii caracteristicile lor cea mai importanta fiind culoarea mai inchisa a pielii(nu, nu am nimic cu ei). din ce am observat prin bucuresti si nu numai ascultatu de manele are si efecte secundare: aparitia de curve proaste in jurul celor cu bani/grase cu impresii in cazul celorlati, vopsirea parului in blond, o impresionanta "chica" la spate si un efect care pe mn ma ingrijoreaza tot mai mult, inchiderea la culoare a pielii(stiu ca e vara si lumea se bronzeaza...dar iarna?).
dupa cum se pare putem sa incepem deja sa zicem "oooooooooooooooooof viatza mea..."

5 comentarii:

Unknown spunea...

din pacate maneaua nu o sa inceteze,cat timp nu inceteaza prostia iar campania asta este absolut inutila. E ca si cum cineva ar incerca sa ma convinga pe mine acum sa nu mai asc rock...e o parte din viata unor oamnei si trebuie sa acceptam fie ca vrem sau nu vrem pt ca nu tine de noi...
Anyway...e free speach si nu e corect ce se face. Sper sa se termine odata razboiul asta de la sine si sper sa se mai culturalizeze si tara asta

botzo spunea...

eu nu duc un razboi...eu doar fac constatari...pot la fel de bine sa incep sa critic si rockerii...

Anonim spunea...

hmmm... nu`nteleg faza cu limba romana... ai citat pe cineva, ca in locul tau eu nuj dak as comenta la capitolul asta... ask duna:))))

botzo spunea...

una e sa chiulesti la romana k sa bei o bere si alta sa nu stii romana;)

Anonim spunea...

tare eticheta mertzan :)