luni, martie 31, 2008

degeaba...

m-am intors de mai bine de o saptamana de la munte si tot n-am avut chef sa povestesc cum fu majoratu. eu m-am simtit super si atat conteaza. poze gasiti pe hi5. nu despre asta vreau sa vb acum...

adolescentii sunt stapanii lumii. ei(noi) detin toata puterea si daca nu o fac, asa ar trebui sa fie. adolescentii detin adevarul suprem si doar ei il pot pronunta. pustanii de 14-18 ani impart binele si raul in stanga si-n dreapta de parca ar fi fluturasi(fluturashe pentru o anumita cititoare:P). luam decizii cu privire la viata altora de parca am fi zei supremi. daca ar face altcineva acelasi lucru cu vietile noastre doamne ce ne-am enerva(desi ar avea tot dreptul pt ca si noi am facut-o)

adolescentii au tendinta de a se baga in vietile oamenilor, de a lua decizii in numele lor, de a hotari ce-i bine si ce-i rau pentru ceilalti, ei detin adevarul despre ceilalti. am fost si probabil inca sunt la fel. adica devine o prietenie din aceea descrisa de coelho in care prietenii uita sa-si traiasca viata lor si o traiesc pe a ta, lucru rau atat pentru tine cat si pentru ei. daca eu sau tu sau el/ea consider,i,a ca viata ar trebui sa urmeze un alt curs decat cel de-acum, si fac tot ceea ce este necesar pentru asta, de ce trebuie sa apara un prieten adolescent care nu vorbeste cu tine, nu incearca sa-ti spuna unde crede el ca gresesti, pur si simplu incearca sa-ti puna betze-n roate. nu o pot numi prostie, ci doar naivitate si imaturitate.

pentru cei care vor comenta: nu ma plang, pot sa trec repede peste, scriu pentru ca ceilalti care citesc sa aiba grija.

6 comentarii:

flori-de-portocala spunea...

nu,botzo..tu esti zeul suprem..tu esti cel care hotaraste..si culmea,esti cel care niciodata nu face o alegere gresita..esti inconjurat numai de prosti..numai tu detii adevarul...niciodata nu dai gres,sau daca prin absurd,se intampla asta,nu faci alte persoane sa sufere...nu esti tu de vina ca minti,ci naivii care incearca sa spuna adevarul...

botzo spunea...

eu sunt propriul meu Dumnezeu flori. am tot dreptul sa hotarasc pentru mine. tu ai dreptul sa hotarasti pentru tine, dar nu si pt mine. daca fac o alegere gresita makr e a mea cu privire la viata mea, nu a ta cu privire la a mea. nu am zis ca detin adevarul, dai dintr-o extrema in alta ca deh, asa esti tu. n-am zis ca nu fac pe nimeni sa sufere, ba din contra, dar e alegerea mea. tu i-ai salvat de la suferinta, sau le-ai amplificat-o?. daca hotarasc sa mint, e hotararea mea cu privire la viata mea. asta nu prea intelegi tu si incepi sa ma faci sa cred ca m-am inselat putin la penultima fraza.

flori-de-portocala spunea...

nu cred ca e cineva care ti-a impus ceva,cu atat mai putin eu,chestia asta a pornit de la un adevar,pe care l-am spus,din naivitatea sau prostie,nu conteaza...si l-am spus nu pentru ca vreau sa schimb ceva in atitudinea ta si in decizia ta,ci pentru ca asa mi s-a parut corect pentru persoana respectiva...nu vrea nimeni sa-ti schimbi modul de gandire,chiar daca din privinta multora e gresit,asta o s-o faci probabil cand sau daca vei considera TU ca e gresit...in ce am facut esti implicat tu,dar nu am facut-o ca sa ma bag in viata ta,ci pentru a face un bine,adevarul doare,dar minciuna?

Anonim spunea...

Avea dreptate simi ..Iadu ar fi sa citim blogu tau in continuu :)))=))) ....oricum La multi ani Botzo :*

botzo spunea...

si cu ce crezi tu ca ai ajutat persoana respectiva spunandu-i chestia asta? nu ma doare nici adevarul nici minciuna flory, atata timp cat sunt ale mele. de ce? pentru ca sunt deciziile mele si le gandesc putin inainte. nu am de ce sa le regret dup-aia. imi asumasem riscul stiind unde se va ajunge;).
sa-ti amintesc ca practic si tu m-ai mintit?;):P

botzo spunea...

bey...makr sa aveti parte de iad acum si rai dupa moarte:))