luni, aprilie 21, 2008

tampenie

da. ce mare tampenie putea sa faca botzo? dap...n-ati ghicit...m-am tuns:

sâmbătă, aprilie 19, 2008

secolul vitezei...

Asa a fost numit secolul 21. totul se intampla mai repede, din ce in ce mai repede, se doboara recorduri de viteza in orice domeniu, de la viteza masinilor la cea a transferurilor de date. in schimb ziua tot 24 de ore are.
Din cele doua afirmatii de mai sus ar trebui sa rezulte mai mult timp liber pentru fiecare. sa ajungem mai repede la scoala/serviciu si de acolo inapoi acasa, informatiile sa le aflam mai repede si astfel sa ne ramana timp pretios pentru noi. cu toate astea ne simtim din ce in ce mai obositi, iar timpul pentru noi parca nu exista. de cate ori luati cina in oras sau de cate ori mergeti la teatru? nopti in oras pentru distractie cate ati avut? de ce dormim din ce in ce mai putin? filmele de ce le vedem acasa singuri in loc sa mergem la cinema cu prietenii si/sau iubita, ul?
Nu stiu de voi, dar eu la 18 ani(fara sa am multe indatoriri momentan) simt uneori ca sunt presat de timp. ma gandesc la adevaratii adulti, mai ales la mame, care se impart intre serviciu, sot, copii, si ma intreb cat timp le mai ramane pentru ei?
secolul vitezei my ass. avem timp doar sa intram in monotonie.

miercuri, aprilie 09, 2008

haha...

sa va mai prind ca va plangeti de aglomeratie dupa ce va uitati la filmuletzul de
aici

luni, aprilie 07, 2008

unde draq ajungem?

Profitand de Summit-ul NATO si de faptul ca acest eveniment a captat toata atentia presei si opiniei publice, autoritatile romane au adoptat in cel mai mare secret o serie de hotarari prin care statul isi intareste structurile de supraveghere a cetateanului si de interventie in forta impotriva celor pe care ii considera un pericol public. Sedinta din 25 martie 2008 a CSAT poata fi considerata momentul in care presedintele Basescu si premierul Tariceanu si-au dat mana pentru intarirea statului politienesc.
Guvernul a decis infiintarea Centrul National de Coordonare a Actiunilor de Ordine Publica (CNCAOP) - prin care sa poata propune instituirea starii de urgenta sau sa declare stare de alerta in domeniul ordinii publice. Serviciul Roman de Informatii a capatat puteri sporite in privinta interceptarii comunicatiilor de orice fel. Daca pana acum exista o suspiciune ca serviciile secrete ne asculta, cu mandat sau fara, prin hotararea CSAT se risipeste practic orice posibilitate de a avea parte de o minima confidentialitate a discutiilor telefonice sau a schimburilor de informatii prin orice alt mijloc electronic.
Decizia din 25 martie
In urma deciziei CSAT din 25 martie 2008, toti operatorii care furnizeaza retele si servicii de comunicatii electronice vor fi obligati sa puna la dispozitia Serviciului Roman de Informatii "serverele de management al interceptarilor si consolele de administrare si operare pe care le detin in vederea asigurarii functiei de interceptare". Aceasta masura, potrivit unei decizii a presedintelui Autoritatii Nationale pentru Reglementarea in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI), obliga firmele care furnizeaza servicii de telefonie mobila, fixa sau Internet sa "puna la dispozitia autoritatii nationale in materia interceptarii comunicatiilor serverele de management al interceptarii si consolele de administrare si operare pe care le detin in vederea asigurarii functiei de interceptare legala a comuncatiilor". Informatia ne-a fost confirmata de reprezentantii Asociatiei "Semper Fidelis", o organizatie neguvernamentala, care se ocupa de aspecte ce privesc securitatea nationala. Nu stim care a fost ratiunea acestei mutari strategice in domeniul interceptarilor, dar este clar ca prin aceasta, SRI capata puteri nelimitate.
Interceptari ilegale in voie
Pana la adoptarea acestei hotarari, SRI avea oricum posibilitatea sa acceseze din punct de vedere tehnic echipamentele furnizorilor de servicii de comunicatii pentru a-si realiza interceptarile. De acum inainte, firmele de telefonie si internet sunt obligate sa acorde sprijin tehnic pentru realizarea interceptarilor, dar trebuie si sa predea Centrului National de Interceptare a Comunicatiilor (CNIC) din cadrul SRI toata logistica (servere si console-n.r.) pentru a-i permite sa faca interceptarile ferit de ochii lumii, din sediile sale. Culmea este ca din punct de vedere financiar, se poate considera ca suntem ascultati pe banii nostri, deoarece toate operatiunile destinate operatiunilor de interceptare a comunicatiilor sunt suportate de firmele care furnizeaza aceste servicii. Fiind vorba de operatori privati, acestia trebuie sa-si recupereze pagubele si cum ar putea sa faca acest lucru mai simplu decat sa mareasca facturile clientilor. Iata cum, printr-o hotarare secreta a CSAT si printr-o decizie a unui presedinte al unei agentii aflate in subordinea prim-ministrului, se modifica radical conditiile si metodele destinate interceptarilor.
Liber la abuzuri
In spatele usilor inchise, Guvernul Tariceanu a dat mana libera angajatilor CNIC sa poata asculta pe oricine si oricand. Spunem acest lucuru, deoarece prin decizia presedintelui ANRCTI, "furnizorul de retele sau de servicii de comunicatii electronice are obligatia de a lua toate masurile tehnice necesare in vederea punerii de indata in executare a autorizatiilor sau mandatelor de interceptare a comunicatiilor emise potrivit legii". Din cauza caracterului ambiguu a formularilor din decizia presedintelui ANRCTI, exercitarea puterii de interceptare poate da nastere cu usurinta la abuzuri cu consecinte negative pentru o societate democratica. Interceptarea comunicatiilor poate fi privita ca necesara intr-o societate democratica numai daca sistemul de supraveghere secreta contine garantii adecvate impotriva abuzurilor. Legea romaneasca este invechita si nu ofera garantii impotriva abuzurilor. Nu este intamplator ca s-au adoptat aceste masuri chiar acum, folosindu-se pretextul organizarii Summitului NATO, deoarece este an electoral si anumite cercuri ale puterii doresc cu orice pret sa stie ce face adversarul. Oricum, in conditiile in care adoptarea pachetului de legi privind securitatea nationala treneaza de atata timp, este dubios cum se reglementeaza pe ascuns o problema atat de spionoasa cum este cea a interceptarilor.
Megastructura politieneasca
Pentru a fi asigurati si din punct de vedere legal in cazul in care situatia o va impune, guvernul a decis sa infiinteze si o megastructura prin care sa poata propune instituirea starii de urgenta sau declararea starii de alerta in domeniul ordinii publice.
Prin infiintarea unei noi institutii, denumita oficial Centrul National de Coordonare a Actiunilor de Ordine Publica (CNCAOP), Guvernul Romaniei isi intareste structurile de represiune specifice unui stat politienesc. CNCAOP va functiona in cadrul Ministerului Internelor si Reformei Administrative si va coopta reprezentanti din zece ministere si patru servicii secrete. Practic, in urma infiintari CNCAOP, statul va avea acoperire legala pentru interventia in forta, impotriva oricaror manifestari de amploare, deoarece membrii acestui Centru pot considera de acum incolo, ca orice actiune de strada sau miting reprezinta un potential pericol la adresa ordinii publice.
Mircea Toader (PD-L), fost secretar de stat in Ministerul de Interne
Ministrul nu poate dicta serviciilor
Mircea Toader a declarat ca, in ceea ce priveste declararea starii de urgenta, deciziile in acest sens trebuie sa treaca prin CSAT, iar Ministerul de Interne nu poate sa-si asume singur aceasta sarcina. PD-L urmeaza sa analizeze documentul si sa adopte o pozitie oficiala fata de noua reglementare. "Nu se poate interveni legal doar de catre MIRA", a afirmat Toader. Acesta a acuzat Guvernul ca a promovat Hotararea de Guvern in mod netransparent, printr-o improvizatie, "desi este un document de prea mare importanta pentru a se lua o decizie pe picior". De asemenea, Toader a accentuat faptul ca serviciile secrete nu pot fi subordonate ministrului de Interne.
Gabriel Oprea, deputat PSD, fost ministru de Interne in Guvernul Nastase
Un act normativ bun
Gabriel Oprea a apreciat ca este un act legislativ normal, institutii similare Centrului regasindu-se si in alte state europene. Per ansamblu, fostul ministru considera ca Hotararea este conforma legislatiei actuale in domeniul ordinii publice. "La prima vedere, gandul te duce la faptul ca acest Centru are competente care intra in zona CSAT. Dar nu cred ca in probleme care tin de interesul national, institutiile incep sa se calce intre ele", a declarat Oprea, precizand ca prezenta serviciilor secrete si a altor ministere in Centrul National de Conducere a Actiunilor de Ordine Publica conduce la subordonarea lor fata de MI. "Este vorba doar de coordonarea de catre MI, pentru ca cineva trebuie sa se ocupe de conjugarea eforturilor in asigurarea ordinii publice", a apreciat pesedistul. Acesta a adaugat ca, in principiu, este un act normativ bun, dar care ar trebui sa clarifice mai bine care sunt factorii de decizie in domeniu. Mai ales ca CNCAOP nu este doar o directie in cadrul MI, ci capata o competenta legala proprie.
Marcu Tudor, deputat PRM
Dictatura micilor Ceausesti
"E o gluma, o nebunie. Intram intr-o dictatura a unor mici Ceausesti", a declarat la randul sau vicepresedintele Comisiei de aparare din Camera Deputatilor, Marcu Tudor (PRM). Acesta considera ca atributiile Centrului infiintat in subordinea ministrului Cristian David constituie o uzurpare a unor atributii care revin exclusiv CSAT. Tudor a apreciat ca Guvernul tinde sa promoveze un stat politienesc pe modelul Romaniei de dinainte de 1989. Acesta nu este de acord nici cu subordonarea serviciilor secrete catre ministrul de Interne prin intermediul organismului nou infiintat.



articolul original il gasiti aici: http://www.ziua.ro/display.php?data=2008-04-07&id=235722

duminică, aprilie 06, 2008

10

am primit o leapsa de la matei. trebuie sa scriu 10 lucruri care-mi plac si 10 care nu-mi plac.
let's get started:

lucruri care-mi plac:

  1. sa stau cu prietenii
  2. fotbalul
  3. o carte buna
  4. sah
  5. jack
  6. discutiile inteligente
  7. tipele bune
  8. ciorba de burta
  9. vara
  10. vama veche(localitatea si formatia)

lucruri care nu-mi plac:

  1. prostul gust
  2. spanacul
  3. transpiratia si mirosul ei
  4. cocalarii
  5. petrecerile care seamana mai mult cu parastase cu muzica
  6. costinesti
  7. toamna
  8. grasele
  9. aglomeratia din autobuz
  10. eu

mai puteam gasi si mai exista...astea au fost primele 20 de lucruri care mi-au venit in minte. nu o dau mai departe nimanui pentru ca ii cunosc pe cei carora le-as putea da leapsa asta destul de bine.

vineri, aprilie 04, 2008

de ce sa nu ne bucuram?

aflandu-ma in cismigiu, la sahisti, zona ocupata in general de oameni in varsta, pe deasupra noastra au trecut in survol 2 elicoptere de politie. nicio problema din partea mea, e chiar foarte bine, insa batranii au inceput sa se planga de banii cheltuiti pe "benzina". batranii de peste 70 de ani se plangeau ca in loc de o majorare semnificativa a pensiilor ei primesc summit NATO. ca Basescu in loc sa le dea lor banii cheltuiti pentru organizare, el i-a dat pe combustibil pentru elicoptere si limuzine, pe mancare pentru invitati si jurnalisti etc.
nu e vina batranilor ca ei nu realizeaza importanta acestui summit. la televizor nu s-a auzit nimic despre ce va aduce bun summitul, ci doar plangeri despre sumele cheltuite, despre blocajele rutiere etc. abia in timpul summitului s-au discutat lucrurile cu adevarat importante si acest lucru ma mira intr-un fel. probabil profesionalismul jurnalistilor din alte tari a produs aceasta schimbare. revenind la batrani, ei au dreptatea lor, o majorare a pensiilor ar trebui sa vina, dar si o schimbare a sistemului de calcul. insa nu asta e problema postului acesta. vreau doar ca batranii sa inteleaga importanta summitului pentru viitorul lumii, inclusiv al tarii, si daca pe ei nu-i va afecta atat de mult, pe nepotii lor cu siguranta. nu vreau nici sa ridic in slavi importanta intalnirii acesteia, pentru ca nu a facut decat sa deschida niste portite. si oricum n-am sti noi adevarata importanta a intalnirilor ce au avut loc la Bucuresti decat, poate, peste multi ani.
de vina ca acesti batrani nu realizeaza importanta si sunt intr-un fel egoisti este lipsa de informare si educatie. caracterul romanilor care vor doar sa primeasca, lipsa de rabdare a romanilor. de ce sa ne facem publicitate cheltuind niste bani pentru organizarea unui summit atat de important, de ce sa legam niste prietenii la nivel de stat, de ce sa ramanem in istorie cand noi ar trebui sa majoram pensii si salarii. si fie vorba intre noi, la cati pensionari sunt, cheltuielile pentru summit nu le-ar fi marit prea mult pensia.
si ca sa nu uit: m-as simti mult mai bine daca in Bucuresti ar fi in permanenta macar jumatate din fortele de ordine care au fost pe timpul summitului.
hai sa ne bucuram cu totii de aceasta onoare de a organiza un SUMMIT NATO!

joi, aprilie 03, 2008

teorie...


in ultimul timp m-a preocupat din nou problema religiei, dar de data asta problema era ridicata asupra existentei acelei forte superioare. raspunsul a venit fara sa ma chinui prea tare, fara sa studiez atent Biblia si alte carti. o varianta de raspuns mi-a oferit-o un adolescent german, aflat in Bucuresti pentru manifestatiile anti-NATO(desi el mi-a spus ca viziteaza Bucurestiul, nu prea cred in coincidente, plus ca impartea niste fluturasi). tipul acesta mi-a intins un fluturas, scris in romana, despre Apocalipsa(cea din Biblie) si cei patru cavaleri ai acesteia. dupa ce am citit putin fluturasul, tipul s-a apropiat din nou de mine, s-a prezentat si am inceput sa vorbim. mi-a explicat ce e cu fluturasul acela, apoi m-a intrebat daca eu cred in viata de apoi. i-am spus parerea mea(neinteresanta in contextul acesta), raspunsul lui a fost ca el personal crede in viata de apoi, dar nu cea amintita de Biserica. fraza lui a continuat cu: "If God is Love, [...]".

aici m-am oprit si vreo 30 de secunde nu l-am mai ascultat, revenindu-mi in minte aceasta idee, ca Dumnezeu e iubire. discutia cu el a continuat dar deja nu mai e interesanta. asa ca de la acest incident m-am tot gandit la ce inseamna: "Dumnezeu e iubire". atotputernicul si atotstiutorul, creatorul lumii, cel ce vegheaza asupra noastra este iubirea. incet incet in mintea mea aceasta teorie a prins sens. se stie despre puterea iubirii(ma refer la toate tipurile de iubire).

singura problema in mintea mea aparea la Creatie. Dumnezeu trebuia sa fie o fiinta foarte foarte puternica pentru a crea un Univers care sa se afle intr-o asemenea armonie. orice teorie stiintifica ati lua, evolutionista, Big Bang, orice, poate fi explicata cu ajutorul dragostei.

in mintea mea toate astea au sens, o sa va si explic in particular(celor interesati) de ce. dar daca pentru voi nu are sens si aveti argumente va rog sa mi le prezentati.