vineri, aprilie 04, 2008

de ce sa nu ne bucuram?

aflandu-ma in cismigiu, la sahisti, zona ocupata in general de oameni in varsta, pe deasupra noastra au trecut in survol 2 elicoptere de politie. nicio problema din partea mea, e chiar foarte bine, insa batranii au inceput sa se planga de banii cheltuiti pe "benzina". batranii de peste 70 de ani se plangeau ca in loc de o majorare semnificativa a pensiilor ei primesc summit NATO. ca Basescu in loc sa le dea lor banii cheltuiti pentru organizare, el i-a dat pe combustibil pentru elicoptere si limuzine, pe mancare pentru invitati si jurnalisti etc.
nu e vina batranilor ca ei nu realizeaza importanta acestui summit. la televizor nu s-a auzit nimic despre ce va aduce bun summitul, ci doar plangeri despre sumele cheltuite, despre blocajele rutiere etc. abia in timpul summitului s-au discutat lucrurile cu adevarat importante si acest lucru ma mira intr-un fel. probabil profesionalismul jurnalistilor din alte tari a produs aceasta schimbare. revenind la batrani, ei au dreptatea lor, o majorare a pensiilor ar trebui sa vina, dar si o schimbare a sistemului de calcul. insa nu asta e problema postului acesta. vreau doar ca batranii sa inteleaga importanta summitului pentru viitorul lumii, inclusiv al tarii, si daca pe ei nu-i va afecta atat de mult, pe nepotii lor cu siguranta. nu vreau nici sa ridic in slavi importanta intalnirii acesteia, pentru ca nu a facut decat sa deschida niste portite. si oricum n-am sti noi adevarata importanta a intalnirilor ce au avut loc la Bucuresti decat, poate, peste multi ani.
de vina ca acesti batrani nu realizeaza importanta si sunt intr-un fel egoisti este lipsa de informare si educatie. caracterul romanilor care vor doar sa primeasca, lipsa de rabdare a romanilor. de ce sa ne facem publicitate cheltuind niste bani pentru organizarea unui summit atat de important, de ce sa legam niste prietenii la nivel de stat, de ce sa ramanem in istorie cand noi ar trebui sa majoram pensii si salarii. si fie vorba intre noi, la cati pensionari sunt, cheltuielile pentru summit nu le-ar fi marit prea mult pensia.
si ca sa nu uit: m-as simti mult mai bine daca in Bucuresti ar fi in permanenta macar jumatate din fortele de ordine care au fost pe timpul summitului.
hai sa ne bucuram cu totii de aceasta onoare de a organiza un SUMMIT NATO!

Niciun comentariu: