luni, august 04, 2008

vama veche...


m-am intors de vreo 2 saptamani si ceva din vama dar pur si simplu mi-a fost scarba sa scriu despre locul in care odata ma simteam cel mai bine.

vama veche s-a schimbat, o tot auzim pe la tv, la radio, de la prieteni, dar parca nu ne vine sa credem asa ca ne facem pregatirile (mai mult cele care tin de partea lichida a materiei), ne urcam in tren sau masina si plecam in Vama. simtim aerul de mare, suntem fericiti ca am ajuns, ne lasam bagajele si ne ducem sa ne plimbam eventual sa facem o baie. ajungi pe "magheru" si parca ceva nu e in regula. te uiti mai bine si observi oameni cu pielea mai inchisa la culoare. treci peste asta si te gandesti ca o fi stat prea mult la soare, dar deja vezi un altul care de data asta are la gat ditamai lantzu de caine. treci si peste asta, eh lasa-i, or fi localnici, s-or fi intorcand din bulgaria, dreq stie.

sarim peste cateva etape ale zilei, vine seara si aici ai doua variante:

1. e in timpul saptamanii si atunci e destul de ok. e relativ liber, "lume buna" ca sa zic asa, distractie, vapori de alcool, muzica buna, oameni care se distreaza in felul lor, poti sa ignori pana si cuplul care aproape si-o trage pe mese in stuf (cand zic aproape e chiar aproape...dar tipu era cam fraier).

2. e weekend si linistita noastra localitate de frontiera e mai plina decat rovine cand se bateau romanii cu turcii. vin oamenii cu bani, directori de marketing, de PR, oameni care au vrut sa fuga din bucuresti si sa vina la mare sa se distreze un weekend. si te intrebi de ce trebuiau sa vina in vama veche?de ce trebuie sa te impiedici acum de masini si sa asculti claxoane toata noaptea?de ce trebuie sa vezi un om, cu haine pe care a dat o suma de bani cu care eu as fi putut sta o luna in vama, care abia se mai tine pe picioare si e tarat la cazarea lui cu apa calda si mic dejun inclus? nu mai e loc in mamaia sau costinesti? unul dintre raspunsuri mi l-a dat un cocalar din constanta care venise si el in Vama si care mi-a cerut cainele cu care ma jucam pe plaja la stuf ca sa agatze si el o tipa.cum e posibil ca un un astfel de specimen "iubitor de soare" ,dupa ce ca prin definitia Vamii Vechi nu are ce cauta acolo, impreuna cu alti prieteni zburatori de-ai sai sa bata un rocker tocmai in Vama...si sa plece pe picioarele lui acasa...
mai sunt oameni care acum desi au ajuns mari directori in mari firme nu au uitat ca odata veneau in vama asa ca vin si acum, numai ca isi aduc si colegii care in timpul adolescentei isi petreceau vacanta la mare in saturn sau eforie...si asa se strica tot.

alte lucruri pe care nu le inteleg: de ce anu asta am cheltuit banii cu care anu trecut as fi stat de 3 ori mai mult distrandu-ma mai bine si mancand la fel de bine ca anu asta. de ce trebuie sa ocupe locurile de corturi sau de plaja cu sezlonguri si umbrelutze? de fapt...de ce nu mai vad asa multe corturi? o zi de camping costa mai putin decat inchirierea unui astfel de sezlong si totusi am vazut mai multe astfel de obiecte ce-ti sprijina curu ce nu se poate aseza direct pe nisip ca sa nu te iriti decat locurile clasice de cazare in Vama(nici nu stiu de ce ma mai chinui sa scriu cu litera mare). de ce francezii si austriecii pot calatori prin toata Europa dormind doar in cort si noi avem nevoie de sezlonguri ca sa stam la plaja?

si cine scula lui tuthankamon ar da 50 de mii pe un porumb fiert? ati innebunit? de banii astia mananci un piept de pui in el comandante...
duceti-va inapoi in mamaia va rog. luati-o usor spre 2 mai si nu va opriti pana nu ajungeti in saturn. lasati-va toate impresiile in costinesti si va rog eu...nu ne mai invadati, lasati-ne si noua ultimul loc in care nu veneati pana acum.

in fine, per total am incercat sa fac abstractie de schimbarile ce au avut loc si sa ma simt cat mai bine pentru ca de-asta m-am dus acolo. in schimb nu promit ca ma mai duc si la anul...ma mut in 2 mai sau mai departe spre sud...dar anul asta ne mai vedem la stufstock

Un comentariu:

simi spunea...

Avertisment privind conţinutul

Este posibil ca unii cititori să considere inacceptabil conţinutul acestui blog. In general, Google nu analizează, şi, de asemenea, nici nu girează conţinutul acestui blog sau al altora. Pentru mai multe informaţii despre politicile noastre privind conţinutul, vizitaţi Condiţiile de furnizare a serviciilor de Blogger


porn, weed si rock'n roll :))